Polinesian noni

Tajemnice noni z polinezjii..

  • Polinesian noni

    noni

Firma CaliVita od ponad 20 lat na Świecia, a przeszło 15 lat w Polsce specjalizuje się w produkcji naturalnych suplementów diety. Produkując suplementy diety zachowuje najwyższe standardy. Podobnie jest w przypadku produkowanego przez CaliVitę Polinesian Noni, który powstaje w procesie liofilizacji, a nie pasteryzacji jak to najczęściej bywa.

Dlaczego tak, ważny jest proces liofilizacji?

Najważniejszym czynnikiem, o którym decyduje proces wytwarzania jest późniejsza przyswajalność produktu przez nasz organizm, a co za tym idzie jego skuteczności.

Podczas procesu liofilizacji, produkty żywieniowe poddawane są procesowi suszenia w niskiej temperaturze, co pozwala substancją czynnym i aminokwasom znajdującym się w produkcie zachować swoją pełną aktywność podobnie jak to ma miejsce w świeżym produkcie. Technologia ta pozwala zapewnić produktom liofilizowanym najwyższą jakoś, zachowując dokładną barwę, smak, aromat, zapach oraz strukturę naturalnego produktu.

Porównując proces liofilizacji, a pasteryzacji najważniejszą różnicą jest fakt, iż w procesie pasteryzacji wspomniane wcześnie aminokwasy ulegają uszkodzeniu pod wpływem wysokiej temperatury. Nasze organizm napotyka problem w przyswajaniu substancji odżywczych z produktu przez te właśnie aminokwasy. Zatem, często produkty pasteryzowane, które są tańsze od liofilizowanych, nie przynoszą pożądanych efektów. Musimy więc przyjąć ich do organizmu znacznie więcej, by przyniosły takie same efekty co liofilizowane, a w rezultacie kosztuje nas to znacznie więcej pieniędzy i zdrowia.

W przypadku soku noni, porównując proces powstawania, możemy śmiało rzec, że między noni liofilizowanym, a pasteryzowanym jest kolosalna różnica w przyswajaniu przez nasz organizm, w bogactwie zachowanych w nim składników i jego skuteczności.